nice to meet

wie is alis?

nice to meet

Hi! Ik ben Alissa Janse, maar noem mij maar Alis. De afgelopen 10 jaar heb ik mij ontwikkeld tot digitaal en grafisch vormgever. Met mijn kennis, ervaring en creativiteit kan ik jouw product of dienst aantrekkelijker, begrijpelijker en mooier maken.

“Ik had altijd een passie
voor grafische vormgeving"

Ik heb twee jaar gewerkt bij de regionale omroep RTV Drenthe als allround vormgever. Tijdens mijn tijd hier maakte ik de vormgeving voor online campagnes, heb ik mee gewerkt aan verschillende producties als productie assistent, was ik de huisfotograaf en schakelde ik de vormgeving mee tijdens de live uitzendingen. 

alissa janse alis design
1597848326905
D24FC112-41A1-4E1A-9F3A-4C66454CEFBB

Na mijn studie Mediavormgeving in Groningen ben ik verhuisd naar Utrecht om daar de opleiding Communicatie en Multi Media Design te volgen. Tijdens deze studie heb ik o.a. de minor TV Video Storytelling gevolgd aan de School voor de Journalistiek in Aarhus, Denemarken.

Hier heb ik ervaring op gedaan met alle aspecten die komen kijken bij het maken van een documentaire. Zoals redacteur, interviewer, regisseur, cameravrouw en editor.

Maar ik had ook nog een passie voor grafische vormgeving. Na mijn stage bij het concept en design bureau Studio Room mocht ik hier aan de slag als digital designer. Bij Studio Room heb ik voornamelijk gewerkt aan digitale uitingen voor de merken LINDA. en LINDA.meiden. Denk aan social campagnes, video’s, commercials en brandvideo’s. Hier ben ik zo’n 5 jaar werkzaam geweest.

In september 2021 mocht ik als één van de 26 talenten starten aan de jaar opleiding van de TV Academy. In 8 maanden heb ik mij gericht op vijf disciplines: productie, redactie, presentatie, techniek en formatontwikkeling. 

"Veel ervaring op gedaan
in de TV wereld"

Doormiddel van projecten in samenwerking met o.a. EndemolShine, Talpa Network, NPO3 Online, iTV, AVROTROS en EMG heb ik mijn netwerk uitgebreid en veel nieuwe ervaringen op gedaan in de TV wereld. Zo heb ik o.a. een tv programma idee gepitcht aan John de Mol en de productie gedaan van onze eigen OP1 talkshow!

egypte piramides alis
IMG_5358_verkleind

In april 2022 besloot ik om mijn kennis en ervaringen van de afgelopen 10 jaar in te gaan zetten als freelance grafisch ontwerper. Ik nam ontslag bij mijn vaste baan en nam een sprong in het diepe! En nu? Geniet ik van het ondernemerschap, de vrijheid en diversiteit aan klanten. En sinds thuiswerken een nieuwe manier van werken is geworden heb ik ontdekt dat “thuis” de hele wereld kan zijn!

"niet meer uitrekenen hoeveel vakantiedagen ik kan opnemen"

Zo heb ik al gewerkt vanuit Kroatië, Egypte en Portugal. Het is heerlijk om niet meer te hoeven uitrekenen hoeveel vakantiedagen ik nog kan opnemen. Ik neem gewoon mijn laptop en projecten mee naar een mooie en zonnige plek om zo vakantie en werk te combineren! Benieuwd naar mijn werkvakanties? Lees dan mijn blogs. 

"Reizen is iets waar ik
veel energie van krijg"

Weetjes van alis

• Ik ben in 2015 afgestudeerd als media vormgever met
de specialisatie Audio Visueel in Groningen.

 

• In 2018 heb ik een halfjaar de minor TV Video Storytelling gevolgd in Aarhus, Denemarken. Waar ik naast veel kennis ook vele internationale vrienden heb gemaakt
uit o.a. Griekenland en Egypte.

 

• Tijdens mijn studie in Denemarken heb ik voor het eerst alleen gereisd
naar o.a. Warschau, Helsinki, Tallin en Mallorca. Hierdoor weet ik dat ik alleen reizen ook heerlijk vind!

 

• Van sep ’21 tot april ’22 was ik één van de 26 talenten bij de TV Academy.
Een jaar opleiding in Amsterdam waarbij ik mij mag onderdompelen in de wereld van de Nederlandse creatieve TV industrie.

 

• Enthousiast, een planner, optimistisch en to the point zijn woorden die mij
goed omschrijven. Ik word blij van overzicht en organiseren.

• Je kan mij ’s nachts wakker maken voor brownies en Ben & Jerry’s, 

ik ben een echte zoetekauw!